2006. október. 31. 08:28 MTI Utolsó frissítés: 2006. október. 31. 08:33 Világ

Szarvasgombás fagyival kedveskednek Berezovszkijnak

Szarvasgombás fagylaltot kínál egy londoni étterem. Szinte az összes londoni vendéglő kihasználja a szarvasgombaszezont, amely októbertől decemberig tart, ám csak egynek jutott eszébe - eddig - fagylalthoz hozzáadni.

A kissé szokatlan desszert "múzsája" amúgy a Luciano's vendéglő egyik törzsvendége, Borisz Berezovszkij Londonban élő orosz milliárdos, aki rajong a szarvasgombáért. Az édesség egyébként úgy készül, hogy a fagylalthoz felhasznált tojásokat előzetesen szarvasgombával együtt egy lezárt edényben tárolják, érlelik. A tojás teljesen átitatódik, átveszi a gomba illatát. A mesterszakácsnak azután a kész fagylaltot szarvasgombaágyon tálalja, s a tetejét is megszórja apróra vágott gombadarabkákkal. Egy adag 25 fontba, azaz csaknem tízezer forintba kerül.

Hirdetés