2006. október. 31. 08:28 MTI Utolsó frissítés: 2006. október. 31. 08:33 Világ

Szarvasgombás fagyival kedveskednek Berezovszkijnak

Szarvasgombás fagylaltot kínál egy londoni étterem. Szinte az összes londoni vendéglő kihasználja a szarvasgombaszezont, amely októbertől decemberig tart, ám csak egynek jutott eszébe - eddig - fagylalthoz hozzáadni.

A kissé szokatlan desszert "múzsája" amúgy a Luciano's vendéglő egyik törzsvendége, Borisz Berezovszkij Londonban élő orosz milliárdos, aki rajong a szarvasgombáért. Az édesség egyébként úgy készül, hogy a fagylalthoz felhasznált tojásokat előzetesen szarvasgombával együtt egy lezárt edényben tárolják, érlelik. A tojás teljesen átitatódik, átveszi a gomba illatát. A mesterszakácsnak azután a kész fagylaltot szarvasgombaágyon tálalja, s a tetejét is megszórja apróra vágott gombadarabkákkal. Egy adag 25 fontba, azaz csaknem tízezer forintba kerül.

Hirdetés
hvg360 Mátraházi Zsuzsa 2025. március. 16. 20:00

Hernádi Judit: Azt tudom, hogy jövőre hová fogok szavazni, ha lehet még szavazni. Persze ez sem fix

„Humor nélkül az élő ember is szétporlad” – állítja a művésznő, aki a Belvárosi Színház két nem vidám témájú bemutatójában, a María Luisában és A legenda házában is megnevetteti a nézőket. A közéleti kabaré szerinte az irányítottsága miatt fonnyadt el, a Rádiókabaréban nem lehet kimondani azt a szót, hogy Orbán, meg azt sem, hogy Viktor.