Sport hvg.hu 2024. július. 10. 16:41

Azzal gyanúsítják az albán válogatott egyik stábtagját, hogy megerőszakolt egy nőt Németországban

A bejelentésről tudott a helyi ügyészség is, a gyanúsított ennek ellenére az eset másnapján gond nélkül hazarepülhetett Albániába.

FOCI-EB 2024
Friss cikkek a témában

A dortmundi ügyészség nyomoz az albán válogatott egyik stábtagja után, mivel a gyanú szerint megerőszakolhatta a csapatot elszállásoló hotel egyik alkalmazottját – írja a Bild. A 18 éves nő június 23-án este értesítette a rendőröket. Állítása szerint a férfi a konyhába lökte, ahol megcsókolta, majd szexuálisan bántalmazta.

Az albán válogatott állandó szállása az Észak-Rajna–Vesztfália tartományban található Kamenben, egy sporthotelben volt az Eb alatt, innen érkezett a bejelentés is. A tartományi ügyészséget azonnal értesítették az ügyről, a gyanúsított azonban ennek ellenére másnap a csapattal együtt hazatért Albániába, miután a spanyolok elleni vereséggel búcsúztak a tornától.

A férfi ellen nem adtak ki elfogatóparancsot, mivel a gyanú még nem tekinthető megalapozottnak. Ha bűnösnek találják, legalább két év börtön vár rá a német törvények szerint. A nyomozás során többek között azt próbálják megállapítani a nyomozók, hogy az albán stábtag felismerte-e, hogy a nő visszautasítja a közeledését.

A nőt alkalmazó sporthotel közölte, hogy számukra munkavállalójuk és az ő személyiségi jogainak a védelme élvez prioritást. A gyanúsított a lap információ szerint nem játékos, és nem is magas rangú tisztségviselő. A stábtagot az albán futballszövetség felfüggesztette.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.