Sport hvg.hu 2024. március. 11. 11:54

Lefejelte az ellenfél játékosát, kirúgták a Lecce edzőjét – videón az eset

Roberto D'Aversa tagadja, hogy eltalálta Thomas Henry fejét, azt ugyanakkor elismerte, hogy volt közöttük fizikai kontaktus.

A Lecce rövid közleményben jelentette be, hogy felmenti Roberto D’Aversát a vezetőedzői feladatok alól, miután a Lecce–Verona-mérkőzés után megpróbálta lefejelni a vendégek támadóját, Thomas Henryt. Az esetet kakaskodás előzte meg a Verona csatára és a hazaiak védője, Marin Pongracic között, amit így próbált megfékezni D’Aversa.

Az eset után az edző Instagram-oldalán kért elnézést a történtekért:

Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, és egyben összefoglalni azt a szomorú és kellemetlen esetet, amelynek negatív főszereplője voltam a Lecce–Verona-meccs után. Közel volt egymáshoz a fejünk, de nem ért össze, nem fejeltem le. Fizikai kontaktus volt, amit a feszültség és az adrenalin elegye eredményezett. Ez természetesen nem lehet, és nem is lesz mentség arra, amit tettem. Hibáztam, és bocsánatot kérek. Elragadott a hév.”

A kiesési rangadót a vendég Verona nyerte 1–0-ra Michael Folorunsho góljával. A csapat így 26 ponttal feljött a tabella 13. helyére, és megelőzte a 25 ponttal 15. Leccét. Jelenleg – sorrendben – a Frosinone (24 pont), a Sassuolo (23 pont) és a Salernitana (14 pont) áll a kieső helyeken.

Az utóbbi hetekben nem ez volt az egyetlen furcsa megmozdulás a trénerektől. A hazai porondon Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője kapott két sárgás kiállítást reklamálásért, ami után kezet nyújtott a játékvezetőnek, majd amikor a bíró is kézfogásra nyújtotta a kezét, a szerb edző visszahúzta sajátját, és elsétált. Jutalma egy kétmeccses eltiltás volt a Magyar Kupából, ami azt jelenti, hogy ha a Ferencváros döntőbe jut, akkor Sztankovics már ott lehet a kispadon.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.