2020. február. 08. 22:05 MTI Utolsó frissítés: 2020. február. 08. 22:01 Sport

Fradi-vereség a női kézilabda BL-ben

Négy góllal kikapott a Ferencváros az orosz bajnoktól.

A Ferencváros 35-31-re kikapott az orosz Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Érden.

A vendégek Anna Vjahirjeva, a házigazdák pedig Háfra Noémi révén szerezték góljaikat az első hét percben, ezt követően viszont a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező oroszok egy 7-1-es sorozattal elhúztak, lendületüket Elek Gábor vezetőedző időkérése sem tudta megtörni. Sok labdaeladással nehezítette saját dolgát a magyar csapat, ezt az előző idényben BL-döntős Rosztov-Don - Julija Manaharova vezérletével - kihasználta, és a szünetben 19-14-re vezetett.

A második félidőben a Ferencváros lendületbe jött, sokkal összeszedettebben és taktikusabban kézilabdázott, egy 7-1-es sorozattal fordított, és a meccs háromnegyedénél - első alkalommal - átvette a vezetést. A vendégek kilenc perc alatt mindössze egyszer találtak be, erre a Rosztov-Don szigorúbb védekezéssel és egy 6-2-es szériával válaszolt. A hajrában az oroszok voltak pontosabbak, a Ferencváros többet hibázott támadásban, s végül 35-31-re kapott ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa Manaharova, Vjahirjeva, illetve Klujber Katrin volt egyaránt kilenc góllal.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy magyar siker és egy döntetlen mellett hetedszer nyert a Rosztov-Don.Az FTC, amely utolsó helyen áll csoportjában, február 21-én a román CSM Bucuresti otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló, 1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 31-35 (14-19)

Korábban:
2. csoport: SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-29 (6-10)

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.