Sport hvg.hu 2017. szeptember. 12. 10:29

Öten indulnak Bienerth Gusztáv helyéért

Gyárfást is jelölték volna, de nem fogadta el a jelölést, Czene Attila viszont az indulók között van.

Öten indulnak a szeptember elsején leváltott úszószövetségi elnök, Bienerth Gusztáv posztjára – írja a Nemzeti Sport.

Bienerth visszahívása mellett nem csak az elnöki poszt maradt üresen, hiszen a szövetségnek jó ideje nincs főtitkára, a szeptember elsejei közgyűlésen pedig Sós Csaba szakmai alelnök is jelezte, a következő, szeptember 24-i közgyűlésen lemond a posztjáról, addig ő az egyetlen, ügyvezetői feladatokat is ellátó tisztségviselő.

A tisztségekre a tagszervezetek állíthattak jelölteket, a jelöltlistákat kedden hozzák nyilvánosságra, de a Nemzeti Sport úgy tudja, az elnöki posztra öten kandidálnak, mégpedig Wladár Sándor és Czene Attila korábbi olimpiai bajnok úszók, Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője, Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke, valamint Horváth Gergő Domonkos, aki az úszósporton kívülről érkezve vállalja a megméretést.

Jelölést kapott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke és Sárdi Ákos, a székesfehérváriak vezetőedzője is, de egyikük sem fogadta el a jelölést.

Szakmai alelnökké Darnyi Tamást, a négyszeres olimpiai bajnok úszót vagy Turi Györgyöt, a Kőbánya SC vezetőedzőjét választhatják, és két jelölt van az általános alelnöki posztra is: Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője, valamint Hornyák Viktor.

A főtitkári posztra Czene Attila, Tóth István, valamint Batházi István, korábbi Európa-bajnok úszó pályázik. A szeptember 24-i közgyűlés napirendjére felkerült az alapszabály módosítása is.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.