Sport MTI 2015. július. 17. 18:29

Pécs megveszi Matyi Dezsőtől a focicsapatot

Pécs városa 300 millió forintot és egy ingatlant ad Matyi Dezsőnek, a PMFC tulajdonosának az NBI-ből kizárt csapatért cserébe.

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezső klubtulajdonossal, így elhárult az akadály, hogy Pécs megmentse a PMFC labdarúgócsapatát - írta pénteki közleményében a Polgármesteri Kabinetiroda. 

"Az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant tudott felajánlani Matyinak, ezért pedig a megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre" - áll a közleményben. 

Matyi Dezső
Túry Gergely

A pénteken aláírt egyezség révén mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek és licencek, azaz a mecsekaljai város visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is. 

A PMFC-t most a megyei I. osztályban tud csak indulni. A 2014/15-ös szezonban még az élvonalban szerepelt, a bajnokságot 11. helyén zárta, de az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága május végén a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Győr mellett a pécsi klubnak sem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

Páva Zsolt polgármester bízik abban, hogy magánbefektető is lát fantáziát majd a PMFC-ben. "A célunk világos: újra az élmezőnybe juttatni a pécsi futballt" - közölte Páva Zsolt, aki a Vári Attila olimpiai bajnok egykori vízilabdázó vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t bízta meg a működéssel és fenntartással kapcsolatos feladatokkal.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.