Foci hvg.hu 2012. június. 21. 10:50

"Kicsit túlfűtött volt a hangulat" a franciák öltözőjében

Laurent Blanc elismerte, hogy nem volt kimondottan baráti a hangulat az öltözőben, miután alulmaradtak a svédekkel szemben az utolsó csoportmérkőzésükön.

A feszültség a tetőfokára hágott a franciáknál a svédektől elszenvedett vereséget követően. A gallok szinte örülhetnek is, hiszen Hugo Lloris mentései nélkül akár rosszabbul is járhattak volna a 2-0-nál.

Az is tény, hogy a vereség sem akadályozhatta meg a találkozásukat a spanyolokkal a negyeddöntőben. A tréner ettől függetlenül igen hevesen reagált a történtekre: "Való igaz, hogy egy kicsit túlfűtött hangulat volt az öltözőben, de mindenkire ráfért ez a kis hidegzuhany. Érezhető volt a feszültség a levegőben. Remélem ez megmarad és kamatoztatni tudjuk a spanyolok ellen, mert szükségünk lesz rá."

Begorombult a francia szakvezető
AP / Manu Fernandez

Malouda jobbnak látta nem nyilatkozni a vereség után, mert egy picit tartott attól, hogy nem lenne szalonképes, amit mondana. Egyike a legtapasztaltabb játékosoknak a keretben, aki átélhette a franciákat sokkoló 2010-es világbajnokságot, ahol megszégyenülve, botrányoktól visszhangozva utazhattak haza. "Nem szerettem volna abban a pillanatban megszólalni, amennyire feszült voltam, képes lettem volna olyanokat mondani, ami lavinákat indított volna el. Pár dolgot meg kell oldani, és néha előfordul, hogy amit mondasz, azzal megbántasz valakit.

A svédek elleni szégyenletes teljesítményt követő öltözői hangulatról a következőket mondta: "Előfordul, hogy oda kell mondani kemény dolgokat egymásnak. Most is ezt tettük az öltözőben a mérkőzés után."

A következő mérkőzésen Philipp Mexest pótló Arsenal játékos, Laurent Koscielny a következőket mondta: "Gyakorlatilag minden szinten gyengék voltunk. Az öltözőbe visszatérve éreztük, hogy nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna, ezért kicsúszott egy-két dolog a szánkon. Olyan dolgok, amik köztünk maradnak."

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.