Így halad a töltősoron a másfél literes magnum palackokban erjesztett transvasée, azaz szűréssel seprőtelenített...
Így halad a töltősoron a másfél literes magnum palackokban erjesztett transvasée, azaz szűréssel seprőtelenített eljárással készülő pezsgő a budafoki Törley Pezsgőpincészetben december 14-én. A cég pezsgőforgalma idén várhatóan 20 millió palack lesz, aminek mintegy 70 százalékát a hazai piacon értékesítik - írja az MTI.
A pezsgőkészítés eljárásához tartozik az is, amit Bálint Árpád pincemester a Francois, azaz tradicionális pezsgőpincészet rázóállványainál gyertyafénynél tesz a következő képen: ellenőrzi a pezsgő minőségét, a seprő lehúzódását a palackokban.
December 31-én várhatóan még többen fogjuk ellenőrizni a Törley pezsgőit, nagyon közelről. Bizonyára lesz mit lefojtani a karácsonyi kajahegyek után.