2011. június. 13. 16:09 life-style.hu Utolsó frissítés: 2011. június. 13. 16:09 Shake

Napokon belül ehetünk a szezon első dinnyéjéből

Simonka György tájékoztatása szerint ebben az évben országosan több mint ötezer hektáron termesztenek dinnyét a...

Simonka György tájékoztatása szerint ebben az évben országosan több mint ötezer hektáron termesztenek dinnyét a gazdák,  a várható termés 50-60 százaléka Dél-Békésből fog kikerülni.
A piaci kilátások kapcsán jelezte, hogy a termelők a dinnye nagyobb részét általában külföldön, elsősorban Németországban, Lengyelországban és Csehországban értékesítik.  A hazai piacon pedig minden attól függ, hogyan viszonyulnak a magyar dinnyéhez a multinacionális áruházláncok - jegyezte meg.
Az elnök elmondta: egyelőre azt tapasztalja, hogy a külföldi nagykereskedők a felvásárlási ár leszorításában érdekeltek, valamint abban, hogy a Spanyolországból, illetve Görögországból származó terméssel törjék le a hazai árakat. 
Simonka György szerint viszont a magyar fogyasztó egyre  tudatosabb, és remélhetően a megbízhatóan jó minőségű magyar dinnyét fogja választani. 
"Mindehhez azonban szükséges, hogy a magyar termelők és kereskedők is tartsák be a szakmai írott és íratlan szabályait" - tette hozzá.
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?