2011. március. 26. 12:23 life-style.hu Utolsó frissítés: 2011. március. 26. 09:31 Shake

Taroltak a magyar pálinkák a világversenyen

Több mint 30 ország 70 gyártója vesz részt évente az ausztriai Klagenfurtban megrendezett World Spirits Award nevű...

Több mint 30 ország 70 gyártója vesz részt évente az ausztriai Klagenfurtban megrendezett World Spirits Award nevű megmérettetésen, amely így a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai rendezvényének számít, és egyben a legnagyobb ilyen jellegű esemény az Alpok-Adria térségben. A gasztronómiai programon minden rangosabb gyártó – beleértve a legrégebbre visszanyúló gyökerekkel rendelkező manufaktúrákat és az óriáscégeket Európától kezdve Amerikán át Ausztráliáig – képviseltette magát. A legújabb fogyasztói trendeket is bemutató vásárt március 20 és 23 között rendezték meg immáron tizennyolcadik alkalommal.

Ugyanakkor nem ez az első rangos elismerés, amit a gyártó elért, hiszen a világ legnagyobb pálinkaversenyén, az osztrák Destillatán az idén a Gyulai Pálinka Manufaktúra holtversenyben a második helyezést érte el a magyar főzdék közül, az erdei som pálinka arany-, míg a szomolyai cseresznye, az erdei szeder és a sajmeggy ezüst-, a szilva, besztercei szilva, ringló, sárgadinnye és vadcseresznye pedig bronzérmet nyert.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?