Shake life-style.hu 2010. augusztus. 13. 12:05

Miért rosszak a magyar cukrászdák?

Ha folyton csak a legjobb helyekre járunk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen is a nagy magyar valóság.

Ha folyton csak a legjobb helyekre járunk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen is a nagy magyar valóság. A júliusban megrendezett országos fagylaltversenyen azonban kénytelen-kelletlen szembesültünk a hazai cukrászipar valós állapotával.
Fotó: desszert.eu

Úgy tűnik, hogy míg a magyar éttermek jelentős része legalább elvben elismeri, hogy törekedni kellene a jóra, addig a cukrászok, illetve az őket képviselő szakmai  szervezet, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége tökéletesen elégedett a jelenlegi, nemzetközinek nem mondható színvonallal. Legalábbis erre utal a fagylaltverseny eredménye, amelyben az innovatív ízeket a zsűri egyik tagja “ehetetlennek” minősítette. A szervezet egy jeles képviselője pedig haladásként értelmezte, hogy a csokoládéfagylalt elkészítéséhez a versengés kedvéért tényleg csokoládét használtak. Megdöbbenésünk oly erős volt, hogy úgy éreztük, sorozatot kell szentelnünk a hazai cukrászipar helyzetének.

Elsőként Varga Gáborhoz fordultunk, aki részt vett ugyan az ominózus fagylaltversenyen, de sem az eredmény, sem – az egyebek mellett – ott szerzett tapasztalatok nem térítették-térítik el maga választotta útjáról.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatja el.

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.