A meleg évszak a grillezés szezonja, akár családi körben, akár partizással egybekötve látunk neki, biztos lesz a siker.
A meleg évszak a grillezés szezonja, akár családi körben, akár partizással egybekötve látunk neki, biztos lesz a siker. A Four Season lánc magyar leányából, a Gresham Palace-ből érkezett recept különösen praktikus, hiszen a nagy nap előtt már előkészíthetjük a húst, amelyet másnap csak rádobunk a grillre, majd begyűjtjük a bókokat. A recept Simone Cerea executive chef ajánlata.
Közel-keleti csirkenyársak fűszeres paradicsomszósszal
Hozzávalók a csirkenyársakhoz 4 személyre:
400 gramm csirkemell
A páchoz:
600 gramm joghurt
50 gramm mustár
25 gramm fokhagyma
25 gramm csilipaszta
50 gramm olívaolaj
5 gramm fahéj
2 gramm babérlevél
2 gramm őrölt feketebors
2 gramm őrölt kömény
2 gramm őrölt szerecsendió
2 gramm sáfrány
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjuk kockákra a csirkét és tegyük az elkészített pácba egy éjszakára. Másnap húzzuk a kockákat az előkészített nyársakra, melyeket egy órárs vízbe áztattunk (így nem égnek meg a forró grillen). Süssük meg a csinyársakat a grillen, közben folyamatosan locsoljuk őket olajjal, hogy puha maradjon a hús. A nyárs mellé grillezhetünk padlizsánt, hagymát, cukkinit vagy bármilyen más zöldséget.
Hozzávalók a szószhoz 4 személyre:
200 gramm friss paradicsom
20 gramm felkockázott vöröshagyma
15 gramm felaprított fokhagyma
5 gramm csilipaszta
5 gramm felaprított petrezselyem
25 gramm olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjuk fel a paradicsomot kicsi kockákra. Pirítsuk a hagymát aranyszínűre, adjuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a csilit, majd hagyjuk főni úgy 15 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Tálalás előtt adjuk hozzá a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.