A világ legjobb fagylaltja
Elterjedt vélemény, hogy az olasz fagyi a legjobb a világon, amely állításban római látogatásunk után már mi sem kételkedünk. De mitől olyan különleges az a bizonyos gelato?
Először is sokkal könnyebb és frissítőbb, mint a nálunk kapható fagylalt, hiszen alacsonyabb a zsírtartalma és cukorból is kevesebb van benne (persze ennek köszönhetően többet is eszik belőle az ember, tehát a fogyókúrának mindenképpen annyi). Fontos még, hogy a hagyományosan elkészített gelato csak néhány napig marad tökéletes, ezért Olaszországban általában helyben főzik, így nem véletlen, hogy sokkal jobb a minősége.
Persze ne higgyük, hogy Róma a kitűnő fagylalt Kánaánja, minden sarkon autentikus ízekkel, hiszen elég ránézni a neonszínű, csiricsárén feldíszített kreációkra, hogy felismerjük a körültekintő választás szükségességét.