2010. február. 12. 10:13 MTI Utolsó frissítés: 2010. február. 12. 10:10 Shake

Ismét bajuszbált rendeznek Szegeden

Ismét bajuszbált rendeznek szombat este a szegedi Grand Caféban.

A már negyedszer megszervezett és időközben nemzetközivé terebélyesedett, a város fiataljai között legendássá vált farsangi mulatság alkalmából csaknem százan növesztették meg arcszőrzetüket. "Az első bált hirtelen felindulásból rendeztük meg: viccesnek tűnt, hogy néhány ember bajuszt növeszt egy farsangi mulatság kedvéért" - mesélt az előzményekről Tóth Péter Zoltán szervező, a művész mozi és kávézó munkatársa.

Tavaly a három-négyszáz résztvevő közül legalább százan vállalták, hogy a mulatságra különleges jelmez helyett vagy azt kiegészítve frissen növesztett bajusszal toppannak be. A vállalkozó szellemű vendégek között voltak, aki több mint egy hónapig nem borotválkoztak, majd a bál reggelén gondosan lenyírták szakállukat, és maradt a férfias bajusz, persze az egyéni adottságok függvényében. A bál után azonban a bajuszok halálra voltak ítélve, jött az olló és a borotva.

Az idei bálra a tavalyihoz hasonlóan akár százan is természetes jelmezben érkezhetnek majd - mondta Tóth Péter Zoltán, aki biztos lehet a dolgában, hiszen a készülődés jelei már jól látszanak a leendő vendégek arcán. A korábbi mulatságok előtt több idegen nyelven is figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki a bálról, ami komoly visszhangra talált a Szegeden tanuló külföldi fiatalok között, így a rendezvény a Nemzetközi Bajuszparti elnevezést kapta. A farsangi mulatságon - ahova természetesen a bajusztalanokat és a hölgyeket is várják - lesz jelmez- és bajusz-szépségverseny, a tombolán pedig bajuszhoz kapcsolódó ajándékokat sorsolnak ki.

Címkék
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.