2007. augusztus. 18. 15:40 MTI Utolsó frissítés: 2007. augusztus. 18. 15:36 Shake

Talmácsi rajtolhat az élről

Talmácsi Gábor rajtolhat az élről vasárnap a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság csehországi futamán, Brnóban.

A Bancaja Aspar csapat Apriliával versenyző magyar motorosa az idényben a negyedik alkalommal szerezte meg az első rajtkockát, miután a két időmérő edzés alapján a legjobbnak bizonyult. A vb-pontversenyben vezető Talmácsi Gábor 2:06.861 perces pályacsúccsal végzett az élen szombaton.
   
Talmácsi mögött csapattársa, a spanyol Hector Faubel végzett a második helyen, míg az olasz Mattia Pasini a harmadik lett. A második időmérőn a hazai közönségkedvenc, Lukas Pesek gondoskodott egy - kellemetlen - meglepetésről a rajongói számára: a cseh pilóta alól a kvalifikáció közepén "kiszaladt" a motor, de szerencsére nem esett baja, azonnal felpattant, és rohant a boxba egy másik gépért. 
   
A kellemes meglepetést viszont Talmácsi okozta: a bombaformában motorozó magyar klasszis az időmérő utolsó harmadában pályacsúcsot (2:07.434 p) ért el, s ezzel a múltnak adta át az olasz Lucio Cecchinello 2003-ben elért rekordját (2:07.836 p). Ám az ellenfelek sem ültek a babérjaikon: jött Pasini és tovább faragott "Talma" idején (2:07.429 p). Ezen a napon azonban nem lehetett legyőzni a vb-pontversenyben éllovas magyar versenyzőt, azonnal visszavágott és 2:06.861 perces elképesztő eredményével megnyerte a kvalifikációt.
   
"Nem akartam elhinni, hogy sikerült 2:07 perc alá szorítani az időt. Azt hittem, elromlott az óra. Szinte hihetetlen, hogy 125 kcm-es motorral ilyen gyorsan lehetett menni. Jó formában érzem magam, és bízom benne, hogy vasárnap sem okozok csalódást a több tízezer magyar szurkolónak" - mondta Talmácsi Gábor.

hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.