2012. június. 25. 09:40 MTI Utolsó frissítés: 2012. június. 25. 10:09 Plázs

Megújult a hatvani kórház sürgősségi osztálya

Körülbelül 100 millió forint beruházásával teljesen megújult a hatvani Albert Schweitzer Kórház traumatológiai és sürgősségi osztálya. Július 1-től, a hatvani kórház válik az egyedüli sürgősségi baleseti sebészeti ellátó hellyé Budapest és a Miskolc között az M3-as autópálya mentén, ez indokolja a beruházást az intézmény ügyvezető igazgatója szerint.

Az ellátás fejlesztésének következő lépéseként belgyógyászati sürgősségi osztályt is kialakítanak, illetve az osztályra telepítik a diagnosztikai részlegeket is, hogy épületen belül kevesebbet kelljen utaztatni a betegeket.

A jövő hónap elején bekövetkező struktúraváltással megduplázódik a 234 aktív ágyal működő intézmény által ellátott betegek száma. Hatvanhoz tartozik majd az aszódi kistérség is, így az eddigi, 50 ezer helyett majdnem 100 ezer ember tartozik majd a kórház illetékességi területéhez – mondta Stankovics Éva ügyvezető igazgató. Ugyanakkor a traumatológia esetében körülbelül 200 ezer emberért felelnek majd – tette hozzá.

Szabó Zsolt polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt két évben körülbelül 200 millió forintot fordítottak az intézmény fejlesztésére.

A tervek között szerepel még egy járóbeteg-rehabilitációs részleg és új műtőblokkok kialakítása, illetve a főépület felújítása. A körülbelül félmilliárd forint értékű beruházás magában foglalja majd az épület szigetelését és a nyílászárók cseréjét is, várhatóan a jövő év őszére valósítják meg - mondta Szabó Zsolt.

A mostani fejlesztést teljes egészében saját forrásból finanszírozta az intézmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról