Plázs hvg.hu 2012. május. 22. 13:09

Így értelmezzük az árucímkéket

Az árucímkék értelmezése még a jól informált vásárlók körében is nehézségeket okozhat – írja a Majomkenyér blog.

Elég parányi az esélye annak, hogy mi fogyasztók tökéletesen tisztába legyünk azzal, hogy a megvásárolt élelmiszer mit tartalmaz, és általuk milyen összetevőből mennyit juttatunk be szervezetünkbe. Olvassunk utána, tegyünk „tanulmányi utat” bioboltokba, jegyzeteljünk és nyomozzunk, de az allergiások számára megnyugvást a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank, illetve különböző speciális társaságok, érdekképviseletek adatai és terméklistái nyújthatnak.

Minimum három problémával szembesülhetünk a címkék olvasása kapcsán. Ha kíváncsi a részletekre, látogasson el a blogra, kattintson!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?