Plázs travelline.hu 2009. február. 05. 15:26

7%-kal csökkenti árait a Zóna taxi Ferihegyen

A fuvardíjak minden zónában csökkennek, a csökkenés mértéke 5,3%...

A fuvardíjak minden zónában csökkennek, a csökkenés mértéke 5,3% és 15% közötti. Az átlagos csökkentés 2009-ben megközelíti a 7 százalékot.

 Az új 2009-es díjtáblázat a következő: 

Zónák:
Árak (bruttó):
Változás:
T1-T2
1700
-15%
1. Zóna
3500
-10,3%
2. Zóna
4800
-5,9%
3. Zóna
5000
-5,7%
4. Zóna
5400
-5,3%
Budapesten kívül
230 forint/km
+4,6%


Jelentősen, 15 százalékkal csökken az 1-es és a 2-es terminál közötti fuvardíj. Több mint 10 százalékkal kell kevesebbet fizetni a repülőtérhez legközelebb eső 1. zónába tartó fuvarok esetén. A legnépszerűbb 2. és 3. zóna esetében közel 6 százalékos a csökkenés. Aki pedig Buda külső kerületeibe utazik, annak 5,3 százalékkal mutat majd kevesebbet a taxióra. A repülőtér utasai átlagosan 300 forinttal kevesebbet fizetnek 2009-ben.

Egyedül a Budapesten kívüli, kilométer alapján számítandó fuvardíj emelkedik 4,6 százalékkal.

Az új díjtáblázat kizárólag a repülőtérről induló alkalmi fuvarokra vonatkozik.

Az új díjstruktúrát a BA a Zóna Taxival együttműködésben, a 2006-ban kötött szolgáltatási szerződéssel összhangban fogadta el, amely megszabja, hogy a taxi díjak – az infláció és egyéb gazdasági tényezők mértékétől függően – hogyan változhatnak.

Az elmúlt hónapokban jelentősen visszaesett az üzemanyag ára, és bár a KSH 6,1%-os inflációt jelzett, még így is lehetővé vált a fuvardíjak jelentős csökkentése

Bob McFadyen, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta: „A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben minden megtakarított forint duplán számít. A Zóna Taxival közösen reméljük, hogy a mostani árcsökkentés hozzájárulhat a budapesti repülőtér forgalmának bővüléséhez.”

Az új fuvardíjakkal a Zóna kínálja a legalacsonyabb árakat a repülőtérről a városba.  


Budapest Airport

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.