2004. június. 30. 09:07 hvg.hu Utolsó frissítés: 2004. november. 22. 12:00 non-base

Scolari: „mindenki öltözzön pirosba és zöldbe!”

A portugál válogatott kapitánya arra buzdítja a hazai szurkolókat, hogy az Eb szerdai elődöntőjében egyforma öltözékkel vegyék fel a versenyt a hollandok narancssárga áradatával. Előzetes hírek szerint 16 ezer hazai és 8500 holland szurkoló kíséri majd figyelemmel a szerdán 20:45-kor kezdődő mérkőzést.

Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Portugália legyőzi Hollandia csapatát?
A brazil tréner már a torna kezdete előtt is a hazai szimpatizánsokhoz fordult, arra kérve őket, hogy tegyenek ki zászlókat az erkélyekre és az autóikra. Erre a felhívására egyértelműen pozitív válasz érkezett a lakosság részéről.



Négy éve a portugálok a hosszabbításban szerzett, így akkor még aranygólnak számító 11-essel estek ki a franciákkal szemben, a hollandok pedig hazai pályán a rendes játékidőben két büntetőt kihagyva, gól nélküli döntetlent követően büntetőpárbajban maradtak alul Olaszország legjobbjaival szemben.



A hírek szerint mindkét együttesből többen visszavonulnak a válogatottságtól az Eb után. A portugáloknál Fernando Couto, Luis Figo és Rui Costa, míg a hollandoknál Frank de Boer, Jaap Stam és Marc Overmars készül végleges búcsút venni a nemzeti tizenegytől.



A Sporting Lisboa arénájában előzetes hírek szerint 16 ezer hazai és 8500 holland szurkoló kíséri majd figyelemmel a 20:45-kor kezdődő mérkőzést. A többi jegyet más nemzetbeliek vették meg még akkor, amikor nem lehetett tudni, hogy mely csapatok mérkőzésére kerül sor. (MTI)
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. április. 18. 19:30

A sós vízbe pottyant disznótól az ünnepi asztalig: hogyan lett a húsvét főszereplője a sonka?

A kínaiak úgy tartják: a sonkát is ők találták fel. Egy dolgot azonban elrontottak: nem volt hozzá ünnepük. Nem mintha a sonkának a nyugati világban bármi köze lenne bármilyen ünnephez, ma mégis ez a húsvéti asztal főszereplője. Miért alakult ez így, és hogyan születtek meg a világ legjobb sonkái? Kis sódartörténet húsvét előtt, főzési jó tanácsokkal.