Nagyítás Szerkesztette: Stiller Ákos 2012. szeptember. 19. 15:54

Így készül az idei bor: elkezdődött a szüret - Nagyítás-fotógaléria

A borvidékek között jelentős különbségek lehetnek a termés minőségében, hiszen azokon az ültetvényeken, amelyeket a téli fagy sújtott, a tavalyi termés harmada is jó eredménynek számít, míg a fagytól és részben az aszálytól is mentes hegyvidéki területeken a tavalyi szint körül alakul a termés - jelezte Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

Turay István irányítja a szőlő szüreteléséhez szükséges ládák szétosztását neszmélyi pincészetben
MTI / Domaniczky Tivadar
Szüretelő munkások a Neszmélyen
MTI / Domaniczky Tivadar
Szüretelők dolgoznak a Borbély Családi Pincészet szőlőjében, Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt
Egy munkás pakolja a leszüretelt szőlővel megrakott dobozokat
MTI / Domaniczky Tivadar
A szüretben segítő rokonok, barátok reggeliznek
MTI / Domaniczky Tivadar
Olaszrizlinget szüretelnek Neszmélyen
MTI / Domaniczky Tivadar
Turay Kamill traktorral hozza be a leszüretelt, ládákba rakott szőlőt családi pincészetükben
MTI / Domaniczky Tivadar
A leszüretelt szőlőt öntik a zúzó-bogyózó gépbe Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt
Kis tételű szőlőmintát töltenek hagyományos présbe Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt
A frissen darált szőlő mustja csöpög a prés alatt lévő teknőbe a Turay Családi Pincészetben
MTI / Domaniczky Tivadar
Borbély Gyula tulajdonos a kiforrt bort fejti át egy krómacél tartályba a Borbély Családi Pincészet szőlőjében, Badacsonytomajban
MTI / Szigetváry Zsolt
Mintát vesznek a kiforrt borból a Borbély Családi Pincészet szőlőjében
MTI / Szigetváry Zsolt
Munkások a szürethez használt ládákat mossák el
MTI / Domaniczky Tivadar
Turay István kóstolja meg egy korábban szüretelt szőlőjéből készült borát
MTI / Domaniczky Tivadar