Vállalkozás hvg.hu 2023. november. 08. 13:13

Magyar bor került a világ legjobbjai közé, az árát is megkérik

Az Agapé 2018 Magyarország legjobb száraz vörösbora.

Az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok csúcsbora a valaha volt eddigi legmagasabb magyar száraz vörösbor pontszámát kapta James Sucklingtól, a legismertebb nemzetközi borszakírótól – írja a Forbes.

A szakíró rendkívül magas, 98 ponttal jutalmazta a vállalkozás 2018-as évjáratú Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér borát, ami alapján az Agapé 2018 Magyarország legjobb száraz vörösbora. Azonban Suckling 98 pontja nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szakmai elismerés, ahogy a lap a borszakírót idézi, a St. Andrea Szőlőbirtok Agapéja „a világ legjobb vörösboraihoz hasonlítható.”

A bort a cég 49 ezer forintért árulja majd.

(Cikkünk első verziójában a borhoz téves linket illesztettünk be, a hibáért elnézést kérünk.)

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?