Vállalkozás hvg.hu 2022. szeptember. 01. 17:15

A kis kutak adják el az egész készletüket - javasolja a Független Benzinkutak Szövetsége

Ezzel a szervezet szerint enyhíteni lehetne a nagyobb kutakra nehezedő nyomást.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) a mai közgyűlésén többségi határozat alapján azt az ajánlást fogadta el, hogy az FBSZ-hez tartozó benzinkutak, illetve társult vállalkozások

szabadítsák fel meglévő készleteiket, lehetőségeikhez képest korlátozás nélkül szolgálják ki ügyfeleiket

– áll az érdekvédelmi szervezet közleményében. Egri Gábor az FBSZ elnöke a hvg.hu-nak a közlemény után azt mondta, a kisebb kutakon, ahol egyáltalán nem volt ritka a párezer forintos, illetve 5-10-20 literes korlátozás, a javaslat értelmében mostantól limit nélkül lehetne vásárolni, természetesen addig, ameddig a készlet tart.

Arra a kérdésünkre, hogy mi történik, ha az eddig készleten tartott üzemanyag elfogy, Egri Gábor azt válaszolta, hogy

akkor elfogy.

Megkérdeztük, hogy korlátozás nélkül vajon meddig tudják a kisebb kutak kiszolgálni a vásárlókat, de erre Egri nem tudott válaszolni. Azt mondta, a határozatuk eleve csak egy ajánlás, és ezzel enyhíteni szeretnék a Molra és az OMV-re nehezedő nyomást.

A bejelentés egyébként azért is hat furcsán, mert nincs két hete, hogy az FBSZ még olyan demonstrációt hirdetett, ahol a kis benzinkutakat tevékenységük korlátozására szólították fel.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.