Vállalkozás hvg.hu 2022. augusztus. 05. 10:25

A régi nem bírja már fizetni a rezsit, új üzemeltetője lesz a híres móri borétteremnek

A jelenlegi bérlőt utolérte a "rezsi-rémálom", de a Paulus Bormúzeum Étterem jelezte: új üzemeltetővel folytatják.

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy éttermünk 2022. augusztus 28-án nyit ki utoljára a mi kis csapatunkkal. Sajnos a "rezsi-rémálom" minket is utolért – közölte a Facebookon a móri Paulus Bormúzeum Étterem.

A Paulust a móri pincesor egyik 300 éves pincéjében alakították ki 2016-ban. A Facebook-poszt megjelenése és az arról szóló hírek nyomán a félreértések elkerülése végett az étterem felhívta a figyelmet, hogy a Paulus nem zár be, csupán az eddigi bérlő távozik. (Cikkünk eredeti címét, miszerint bezár az étterem, ennek megfelelően javítottuk, cikkünket pedig kiegészítettük - a szerk.) Azt írták:

a tulajdonos a Paulus Molnár Borház Kft. továbbra is üzemeltetni fogja az éttermet, a jelenlegi bérlővel szűnik csak meg a szerződésünk! Az Étterem további üzemeltetésével kapcsolatban már folynak a tárgyalások.

A Napi.hu a hírhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy az egyetemes szolgáltatás – vagyis köznapi nevén a rezsicsökkentés – csak a magánszemélyekre volt érvényes, a vendéglátóhelyek már tavaly október óta küzdenek a magas energiaárakkal. Ugyan van kedvezményes ár, de csak a mikrovállalkozások számára, valamint csak korlátozott fogyasztásig.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?