Vállalkozás hvg.hu 2021. május. 14. 14:49

Sokszorosára drágult Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjének bérlete

Míg tavalyelőtt 99 ezer forintért lehetett úszni a fürdőben egész évben, az idén 93 ezret kell fizetni 30 alkalomért.

Tavalyelőtt az egyéves felnőtt, korlátlan bérletért 99 ezer forintot kellett fizetni a szegedi Napfényfürdőben, a mostani nyitáskor az éves bérletet kivették a kínálatból, és 93 ezer forintért egy maximum 180 napig érvényes, 30 alkalmas bérletet lehet vásárolni – ezzel kereste meg egy felháborodott olvasó a szegeder.hu szerkesztőségét.

A lap munkatársa úgy számolt, ha valaki az év (majdnem) minden napján szeretné továbbra is igénybe venni a fürdőt, akkor a korábbi ár 1127%-át kellene megfizetnie. A szerkesztőség megkereste a Napfényfürdőt, ahol az áremelésre azt a választ kapták, hogy nem lehet az almát a körtével összehasonlítani, az idei évtől más fürdőkhöz hasonló árképzést alkalmaznak, megszűntek az éves bérletek.

A szegeder.hu cikkében más kedvezmények megszűnéséről is beszámol, a Napfényfürdő ezeket azzal magyarázza, hogy folyamatosan fejlesztik a fürdőt, így bővül a szolgáltatások köre is.

A Hunguest Hotels lánchoz tartozó Forrás Hotelt és a mellette levő Napfényfürdőt 2018-ban vásárolta meg a Konzum Nyrt. egy cégtől, amelyet a szegedi önkormányzat közösen működtetett Leisztinger Tamás vállalkozásával, erről három évvel ezelőtt számolt be a hvg.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Dezső András 2021. június. 18. 06:30

Nagyban megy az ügyeskedés a vagyonőröknél, a focimeccsek biztosítása pedig aranybánya

Sorra buknak be az adókkal trükköző vagyonvédelmi cégek, legutóbb az NBI-es focimeccsek biztosításáról híres Tóth Csaba és társai kerültek emiatt pácba. De milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a "dobós cégek", miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani?