Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 23. 09:46

Belép a 4iG a távközlési piacra

A Hungaro DigiTel 75 százalékát tervezi megvásárolni a 4iG.

Előzetes megállapodást kötött a 4iG Nyrt. arról, hogy megveszi a Hungaro DigiTel Kft. többségi tulajdonát – jelentette be a cég. Magyarország vezető műholdas távközlési szolgáltatójának 50 százalékban az Antenna Hungária volt a tulajdonosa eddig, tőlük egy 25 százalékos tulajdonrészt vásárol meg a 4iG. A másik 50 százalék a Portuguese Telecommunication Investments Kft.-é egyelőre, ez teljes egészében a 4iG-hoz kerül.

A Hungaro DigiTel saját földi feladó állomásán keresztül VSAT és műholdas műsorterjesztési szolgáltatásokat biztosít a megrendelőinek. A társaság 2020-as árbevétele meghaladta a 5,2 milliárd forintot. A több lépésben megvalósuló ügylet az üzletrészek értékelését, a végleges szerződés megkötését, továbbá a Gazdasági Versenyhivatal versenyjogi eljárását követően, a terv szerint áprilisban zárulhat.

Az üzletről kiadott közleményben azt írták: a cégek szándéka szerint „a hazai műholdas kommunikációban egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó Hungaro DigiTelen keresztül valósítanák meg közös expanziós stratégiájukat a hazai és a régiós távközlési piacon”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról