Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 05. 21:44

A győri Árkádban is lefalazták a Freshland éttermét

A tulajdonosok nem tudnak bejutni, így az alkalmazottak kifizetése is nehézkessé vált.

A budapesti mellett a győri Árkádban is lefalazták a Freshland étterem bejáratát február 2-án – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Ádám Ákos, az étteremhálózat egyik társtulajdonosa a portálnak azt mondta, hogy a bérbeadóval a folyamatban lévő tárgyalások megszakadtak, az üzletház a felmondási időt meg sem várva záratta be az éttermet.

Hozzátette, hogy a bezárt egységekben készpénz, romlandó áru és a dolgozók jelenléti íve is bennmaradt, amihez nem tudnak hozzájutni, így az alkalmazottak kifizetését is megnehezítették.

Az étteremlánc képviselője elmondta még, hogy az Árkád vezetőivel hosszú ideje igyekeztek méltányos eljárást kérve megállapodni, ez nem sikerült, szerinte olyan feltételeket támasztottak, amelyeket képtelenek lettek volna teljesíteni.

Kedves Vásárlóink ​​és Sorstársaink! Sajnálattal tudatjuk veletek, Hogy egy mai NAPON, 2021/02/02-án a győri és a budapesti ... Közzétette: Freshland - & nbsp; 2021. február 2., kedd

A budapesti bevásárlóközpontban szintén kedd reggelre húzták fel  a falat az étterem bejárata elé, azt követően, hogy az előző héten az Árkád felbontotta a bérleti szerződést a Freshlanddel. A franchise étteremhálózat résztulajdonosa, Gyömbér Ákos később festékszóróval egy feliratot fújt fel a falra, azt írta: "Mi is élni akarunk!! Engedjetek dolgozni!!!! 5 ember munkahelye ez!”

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?