Vállalkozás hvg.hu 2020. december. 01. 12:40

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

Eredetileg 70 milliárd forintba került volna egy Észak-Magyarországon végzett víz és szennyvíz beruházási projekt, de a pótmunkák miatt meg kellett emelni az árat.

105 milliárd forintra emelkedett a különféle pótmunkák miatt egy víz- és szennyvíz beruházási keretszerződés, melynek nyertes konzorciumát a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezeti.

A Napi.hu szerint a szerződés eredetileg nettó 70 milliárd forintos keretösszegről szólt, és az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) keretében, Észak-Magyarországon megvalósuló víz- és szennyvíz beruházások kivitelezésével kapcsolatos. Mészárosék 2016-ban kaptak megbízást a munkákra, amelyeket, mint most kiderült, pótmunkákkal kell kiegészíteni, így az ár is változik:

70-ről 105 milliárdra.

A beruházást végző konzurciumnak tagja még az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft., a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a PENTA Általános Építőipari Kft.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.