Vállalkozás hvg.hu 2020. szeptember. 28. 17:24

Tisztázták, miről beszélt Varga Mihály, mikor azt mondta, adómentes lesz a koronavírus-teszt

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs azt szeretné, hogy a munkáltatók adómentes juttatásként adhassanak járványügyi szűrővizsgálatot a munkavállalóiknak.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs azt javasolta, hogy a magánszemélyeknek a cégek által biztosított járványügyi szűrővizsgálat mint juttatás adómentes legyen - közölte a Pénzügyminisztérium a hvg.hu érdeklődésére. A változás tesztenként több mint 7 ezer forint adó megtakarítását eredményezi a foglalkoztatónak. A hatósági árat semmilyen módon nem befolyásolja a Törzs javaslata - hangsúlyozta a tárca.

Új javaslatokkal állt elő a gazdaságvédelmi operatív törzs (GOT), ezeket a testület vezetője, Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, ezek egyike volt a tesztek adómentessége, a miniszter szavaiből azonban nem volt világos, pontosan milyen adómentességet javasolnak.

A Varga Mihály által bejelentett csomag egyéb elemeit tekintve sokkal kevésbé jelentős, illetve nem lesz azonnal hatásuk ,mivel az intézkedések csak 2021-ben lépnek életbe. Forradalmi újdonságokról nincs szó, ahogy Varga fogalmazott, gyorsítani kell az évek óta fókuszban lévő intézkedéseket a járvány hatásainak mérséklése miatt.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!