Vállalkozás hvg.hu 2020. szeptember. 15. 15:21

Roma kulturális influenszerképzés indul a Corvinuson

Az ingyenes képzés során a fotó- és videókészítéssel, továbbá a közösségi médiával is megismerkednek a tanulók.

A Budapesti Corvinus Egyetem roma kulturális influenszerképzést indít – írta a bejelentésről a növekedés.hu. Az ingyenes képzésre olyan 18 és 30 év közötti roma nők jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és vállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén.

A képzés célja, hogy

a felvételt nyert hallgatók hatással legyenek a szűkebb és tágabb környezetükre, és hozzájáruljanak a romákról alkotott sokszor negatív médiakép újragondolásához a modern világ új eszközeivel”.

A résztvevők többek között megismerkednek a fotó-, videókészítéssel és -szerkesztéssel, énmárka- és márkaépítéssel, a közösségi médiával, a marketinggel, a webdesignnal, valamint a sajtóműfajokkal és kultúraközvetítés készségeivel, ismereteivel.

A tanfolyam szakmai keretét az Európai Unió által támogatott AMASS kutatási programon belül a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói biztosítják. A képzés 2020 októberétől december elejéig tart, öt képzési napon, a hallgatóknak Corvinus stúdiójába kell járniuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!