Vállalkozás hvg.hu 2020. szeptember. 15. 17:35

Az Origo volt tulajdonosa most a gyógyszergyártásban próbál szerencsét

Száraz István egy másik cégén keresztült szerzett irányítást a Gemil Pharma Zrt.-ben.

Közös irányítást szerzett a Gemil Pharma Zrt. nevű cég felett Herczku Milán, Pásztor Gergely, az állami tulajdonú Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Drycom Kft. – idézi a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján megjelent hirdetmény fontosabb részeit az Mfor.hu. A lap szerint mindez azért is érdekes,

mert a Drycom Száraz István volt Origo-tulajdonos érdekeltsége.

A Gemil Pharmát 2018. június 12-én alapították, fő tevékenysége a gyógyszergyártás és gyógyszerekkel való kereskedés – írja az Mfor.hu, amely a céginformációs lapot átnézve más érdekességre is bukkant. Eszerint a Gemilnél értenek a tisztítószer- és testápológyártáshoz, a biotechnológiai kutatás-fejlesztéshez, a számítógépes programozáshoz, az információ-technológiai szaktanácsadáshoz, a pr és kommunikációs feladatok ellátásához, valamint film-, video-, televízióműsor-gyártáshoz is.

A cikkben megjegyzik, hogy Száraz István (aki nyitóképünkön középen látható) teljesen új területen próbálja most ki magát, mivel a gyógyszergyártásban eddig még nem szerzett tapasztalatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!