A 20. héten a hazai zöldborsó 900 forint/kilogramm, a zöldbab 1600 forint/kilogramm áron jelent meg a kínálatban. Mindkét hüvelyes ára magasabb volt, mint egy éve: 29, illetve 7 százalékkal.
A belpiaci zöldborsó tavaly már a 18. héten, kilogrammonként 1500 forintért bekerült a választékba, majd a 20. héten 700 forintra csökkent a leggyakoribb termelői ára, míg a zöldbab tavaly ugyancsak a 18. héten jelent meg 1850 forint/kilogramm áron, a 20. héten pedig 1500 forintért kínálták -olvasható az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentésében.
A belpiaci 15 mm-nél nagyobb koktélparadicsom kilogrammonként 1200 forintért, az egy évvel korábbival
csaknem azonos leggyakoribb áron szerepelt a felhozatalban, míg az olaszországi származásút 912 forint/kilogramm áron kínálták. A tölteni való édes paprika a kisebb méretekben 620, míg a 75 mm-nél nagyobb vállátmérőjű méretben 750 forint/kilogramm áron került a választékba. A belpiaci kaliforniai parikát 1100, a Spanyolországból importáltat 1018 forint/kilogramm áron értékesítették.
A belpiaci fejes saláta 133 (–20 százalék 2018 20.hetéhez képest), a Lollo saláta mindkét színében 167 (–9 százalék) forint/darab áron szerepelt a kínálatban a vizsgált héten, a jégsaláta pedig 200 forintért. Ez utóbbi darabára megegyezett a 2018. 20. hetivel.
A zöld spárgát a megfigyelt héten 700, a fehéret 650 forintért értékesítették, ami 22-24 százalékkal volt alacsonyabb a tavaly ilyenkor tapasztalt áránál. A Budapesti Nagybani Piacon a 20. héten szűkös volt a hazai gyümölcsök választéka. A tárolt almafajtákat 180–205 forint/kilogramm közötti áron kínálták, ami az Idared és a Golden fajtáknál 36-40 százalékkalmaradt alatta a 2018. 20. heti áruknak. A szamóca kilogrammonként 1250 forint átlagáron, míg a tisztított dió 2600 forintért került a kínálatba. A szamóca ára a lehűlés hatására a 20. héten meghaladta a két héttel korábbi árát.