Vállalkozás hvg.hu 2019. április. 23. 19:21

Ezek lettek idén az aranyszalagos minőségi magyar élelmiszerek

Levegőn szárított mangalicasonkát, kézzel válogatott paprikát, húsgalambot, valamint zöldségkeveréket is díjaztak.

Kiosztotta a Magyar Gasztronómiai Egyesület a kiváló minőségű magyar termékeknek járó Aranyszalag Minőség tanúsítványt. A termékeket élvonalbeli szakácsok, szakemberek javasolják, a tesztelésben rajtuk kívül az átlagfogyasztó is részt vesz – írták.

Az idei díjazottak:

  • a Bálint húsgalamb Dunaújvárosból,
  • a kézzel válogatott szegedi Rubin paprika,
  • Baumgartner Antal levegőn szárított mangalicasonkája,
  • és a Saliverzum zöldség és salátakeverék Szegedről.

Az új díjazottakkal együtt már 17 termék van, amely megkapta az Aranyszalagot.

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.