Vállalkozás MTI/hvg.hu 2019. február. 12. 15:12

Teljesen megváltozik az egyik legkedveltebb magyar sör

A Dreher a prémium kategória felé tör, ennek keretében változtattak a receptúrán.

Kukoricadara hozzáadása nélkül készülő sört dob piacra a Dreher – közölte a cég. Bai József, a vállalat pénzügyi igazgatója sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ez része a cég stratégiájának, amely a prémium portfólió kialakítását célozza. Ennek részeként változik a Dreher Classic receptje, megjelenése és neve is, az új termék csak árpamalátát, komlót és vizet tartalmaz majd.

A stratégia követi a magyar piac változását. Mint a cég beszámolt róla, a Dreher által értékesített sör mennyisége tavaly az előző évihez hasonlóan mintegy 2,5 millió hektoliter volt, ezen belül azonban egyre több a prémium kategóriába tartozó termék aránya.  

Bai József közölte, hogy a társaság évente mintegy 460 millió korsó sört készít, ezzel a legnagyobb sörgyártó Magyarországon. A társaság belföldi piaci részesedése 34,7 százalék volt tavaly. Hozzátette, hogy a 2017. április 1-december 31-re vonatkozó üzleti évet záró éves beszámoló eredménykimutatás szerint az értékesítés nettó árbevétele 46,4 milliárd forint, az adózás előtti eredménye pedig 473,7 millió forint volt.

A Dreher Sörgyárak Zrt. az Asahi Breweries Europe Group részeként működik, amely a japán Asahi Group Holdings teljes tulajdonában álló leányvállalata. Az Asahi Csoportot 1889-ben alapították, a sörgyártáson és értékesítésen túl más alkoholos italokat, üdítőket és élelmiszert is árul. Az európai vállalatcsoportot 2017-ben hozták létre, a SABMiller csehországi, lengyelországi, szlovákiai, magyarországi és romániai üzletágainak, valamint kapcsolódó márkáinak felvásárlását követően.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?