A Monyo vörösborral és törköllyel bolondítja az alapsöreit.
A Monyo Brewing Co. kisüzemi sörfőzde ún. „Hungarian Terroir” kategóriájában olyan sörök lesznek kaphatók, melyek valamilyen különleges helyi alapanyaggal készülnek. Az első kreációt a villányi Heumann Pincészettel közösen jegyzik; a Spontan Syrah 2017 nevű ital pedig úgy készül, hogy a Monyó alapsörét a Herumann Syrah törkölyével oltják be, majd barrique hordókban érlelik egy évig.
A második kreáció pedig a Sopron – Blaufränkisch Russian Imperial Stout 2018, itt a sörhöz Prémium Kékfrankos vörösbort is öntöttek, és kékfrankos hordókban erjesztették az italt. A sorozat az idei évben a tervek szerint egy szekszárdi és egy tokaji verzióval fognak bővülni.
Az ötlet egyébként nem új, és nem is magyar, Belgiumban hagyománya van ennek a sörkategóriának.