Egy Ontario tartományban lévő laboratóriumban már fejlesztik a világ első, valóban kenderből főzött sörét. A vállalkozás tulajdonosai szerint az újfajta ser igencsak ütős lesz.
A „kannabisz-söröket” eddig árpából főzték, s csak a kész italhoz adtak marihuána olajat. „Mi nem ezt csináljuk, a kender gyökeréből és törzséből készítjük a sört” – idézte a The Guardian című brit lap Dooma Wendschuhot, a főzéssel kísérletező Province Brands nevű cég képviselőjét.
Wendschuh egyike azon kanadai vállalkozóknak, akik már arra készülnek, hogy október 17-én Kanadában legalizálják a marihuána használatát, s nem csak orvosi célból, hanem kedvtelésből is használható lesz a kábító hatású szer. Wendschuh az USA-beli Miamiból költözött Kanadába, s az a célja, hogy az alkoholos italokkal versenyképes marihuána-innivalókat állítson elő.
Az első kísérletek nem voltak túl ígéretesek, a fejlesztők szerint az első marihuána sör íze a rohadt brokkoliéra emlékeztetett. A marihuánasörben nincs alkohol, s a kutatók a glutént is kivonták, hogy az allergiások is fogyaszthassák az italt.