Vállalkozás hvg.hu 2018. április. 21. 12:27

Téves számlára utalták a Deutsche Bank 28 milliárd (!) euróját

Nem segített a bank megítélésén, hogy elütötték a számlaszámot. A múlt heti vezércsere óta úgyis a teljes szektor a világ legveszélyesebb bankjának kikiáltott DB-n köszörüli a nyelvét.

Rájár a rúd a Deutsche Bankra. Tavaly 500 millió eurós veszteséget termeltek, részvényei csak idén 30 százalékot estek, emiatt április elején viharos gyorsasággal váltották le John Cryant az elnöki posztról. 2016-ban egyébként a bankot a világ legveszélyesebbjének kiáltották ki, miután az IMF felmérte, hogy a Deutsche összeomlása jelentené a legnagyobb problémát a pénzügyi világra, ráadásul ugyanebben az évben az amerikai központi bank által végzett stresszteszten is elbuktak.

Most sikerült egy 28 milliárdos utalást elbaltázni – írta a Bloomberg. A szükségesnél jóval magasabb összeg, melyet egy derivatív ügylet keretében utaltak el, partnerükhöz, az Eurex klíringházhoz futott be, ahonnan már vissza is utalták a többletpénzt – írta a Bloomberg. Az eset azonban rávilágít arra, milyen törékenyek még a legkifinomultabb pénzügyi rendszerek is. A baklövés a legrosszabbkor jött az új CEO-nak, Christian Sewingnak, aki éppen arról szeretné most meggyőzni a befektetőket, hogy a bank újra a növekedés útjára léphet.

Az elütési hibák rendszeresen előfordulnak a bankoknál, viszont az ellenőrző program meg kellene, hogy akadályozza a végrehajtásukat. A DB-nél ugyanakkor nem ez az első eset, hogy félrement egy jelentősebb összeg: 2015-ben például 6 millió dollárt küldtek tévesen egy amerikai hedge fundnak, akik szintén hamar visszautalták nekik a pénzt.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.