Vállalkozás 2018. január. 14. 13:47

Újabb frontot nyit az előítéletek elleni harc: a zöldségek-gyümölcsök piacán

Miért kell kidobni azt a terményt, amelynek egyetlen baja van: hogy ronda? Több cég próbálja értékesíteni azokat a szerencsétlen sorsú zöldségeket-gyümölcsöket, amelyek most még a szemétfombon, maximum állattakarmányként végzik.

Senki sem tudja pontosan mennyi, de a megtermelt zöldség-gyümölcs legalább ötöde sosem kerül a vásárlók elé - komposztban rohad, takarmány lesz belőle, vagy simán kidobják, szimplán azért, mert csúnya.

Ő sem nyerne répaszépségversenyt
Genetic Literacy Project

Több cég is megpróbál ez ellen a pazarló szépségkultusz ellen tenni. Például az Imperfect produce és a Hungry Harvest is csúnya terményeket kínál eladásra, írja az Economist. Túlságosan összekapcsolódik a szép terménye - egészséges termény kettősség, holott egy ronda zöldség is lehet egészséges, finom. A tudatosságra nevelő cégeknek számos technikai kérdést és előítéletet is le kell küzdeniük.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?