Orbán Márta magyar származású cukrász nívós budapesti iskolákban tanulta a szakmát, majd Rotterdamban nyitott saját cukrászdát.
![](https://img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/68d053fd-ae00-4e24-b8d1-dc0c87957823.jpg)
A budapesti Gundelben és a Gerbaud-ban tanult, majd 1997-ben a Gerbaud-ban kezdett dolgozni Orbán Márta, a rotterdami Sweet and Spice nevet viselő cukrászda tulajdonosa.
Már 14 éves tudta, hogy ezt a szakmát választja. Dolgozott étteremben, majd kilenc éven át volt az egyik hágai hotel cukrászmestere. Rotterdamban megvalósította álmát: 2016 márciusában nyitotta meg saját cukrászdáját – derül ki a Sweet and Spice oldaláról.
Vendégeiknek felejthetetlen élményt ígérnek, és olyan különlegességeket, amelyekhez a mester Franciaországból, Magyarországból, Amerikából merített ihletet, de szívesen használ gyógynövényekkel kapcsolatos motívumokat is a leírás szerint. És teljesít különleges kéréseket is, ha kérik, legyen szó akár hagyományos, akár valamilyen menő témáról, alakzatról.
Ettől a tortától például sokan eldobták valószínűleg az agyukat.
A babaváró torta is szokatlan kreálmány, de a cukrászda Facebook-oldalán más különlegességeket is meg lehet csodálni.