Vállalkozás hvg.hu 2017. november. 08. 16:18

Tortacsodákkal csinálta meg a szerencséjét egy magyar cukrász Hollandiában – fotók

Orbán Márta magyar származású cukrász nívós budapesti iskolákban tanulta a szakmát, majd Rotterdamban nyitott saját cukrászdát.

Facebook / Patisserie Sweet and Spice

A budapesti Gundelben és a Gerbaud-ban tanult, majd 1997-ben a Gerbaud-ban kezdett dolgozni Orbán Márta, a rotterdami Sweet and Spice nevet viselő cukrászda tulajdonosa.

Már 14 éves tudta, hogy ezt a szakmát választja. Dolgozott étteremben, majd kilenc éven át volt az egyik hágai hotel cukrászmestere. Rotterdamban megvalósította álmát: 2016 márciusában nyitotta meg saját cukrászdáját – derül ki a Sweet and Spice oldaláról.

Vendégeiknek felejthetetlen élményt ígérnek, és olyan különlegességeket, amelyekhez a mester Franciaországból, Magyarországból, Amerikából merített ihletet, de szívesen használ gyógynövényekkel kapcsolatos motívumokat is a leírás szerint. És teljesít különleges kéréseket is, ha kérik, legyen szó akár hagyományos, akár valamilyen menő témáról, alakzatról.

Ettől a tortától például sokan eldobták valószínűleg az agyukat.

A babaváró torta is szokatlan kreálmány, de a cukrászda Facebook-oldalán más különlegességeket is meg lehet csodálni.

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.