Vállalkozás hvg.hu 2015. szeptember. 03. 17:15

Kár: Itt a vége, bezár a Cink.hu

Közzétették az utolsó posztot csütörtökön a Cink.hu-n. Szily László, az oldal egyik szerzője azt írta, hogy szerdán hívta fel az amerikai tulajdonos, és közölte vele, hogy vége a lapnak.

"A Cink azért szűnik meg csak így hipphopp, mert eleve nem normális sajtótermék volt, hanem alkalmi projekt. Hirdetések és bevételek nélküli játszótér, amit kísérleti céllal alapítottunk, és mivel nagyjából mindent kipróbáltunk, amit akartunk, lejárt a projekt életciklusa, és nincs különösebb értelme fenntartani. Ez a globális indok. A konkrét kiváltó ok meg az, hogy a végén, miután már minden rubrikát kiikszeltünk, nem tudtunk elég nagyra nőni" – írta Szily.

A lapot több mint két éve eredetileg azért indították, hogy teszteljék a Kinja rendszert. Tavaly nyárra lényegében a blog teljesítette az alapküldetést, de a körülményekhez képest jól is működött, napi harmincezer körüli egyedi felhasználóval. Így tavaly nyár végén azt találta ki a tulajdonos, hogy próbáljuk ki a készítők, hogy képesek-e megduplázni az olvasottságunkat egy év alatt. Ha igen, akkor folytathatják – nem sikerült.

A Cink számokban: a lap 974 napon át létezett, 2013. január 2-ától mostanáig. Ez alatt az idő alatt 16 966 poszt született, naponta átlagosan 17,5.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?