Vállalkozás hvg.hu 2014. május. 24. 04:55

A legnagyobb hiba, amit munkahelyén elkövethet

Egy amerikai kutatás most fellibbentette a fátylat arról, hogy mi lehet a legnagyobb hiba, amit a munkahelyünkön elkövetünk. Ez pedig az, ha nem érünk be időre.

A University of Washington egyik kutatása fellebbentette a fátylat arról, hogy mi lehet a legnagyobb hiba, amit a munkahelyünkön elkövetünk – írja a Huffington Post. Ez pedig az, ha nem érünk be időre. A kutatás szerint hiába járunk be később dolgozni, érünk be például fél tízre a munkahelyünkre és maradunk tovább, azon munkavállalókat, akik korábban érnek be dolgozni, lelkiismeretesebbnek tartja főnökük és a teljeítményük értékelésekor is magasabb pontszámot kapnak.

Hasonló eredményre jutott egy másik kutatás is, melyet a New York Times-ban ismertettek, ott is azt találták, hogy a menedzserek a tradicionális időpontokban dolgozó munkavállalókat ítélték meg lelkiismeretesebbnek.

Bár a kutatás nem vette figyelembe a nemet, minden bizonnyal a nőket hátrányosabban érintheti a későbbi munkába járás főnökük által történő megítélése. A nők közül sokan ugyanis édesanyák, ők foglalkoznak döntő részben a gyerekneveléssel, így többször előfordulhat, hogy később érnek be, vagyis rugalmasabb munkaidőt kénytelenek felvállalni.

A kutatás emellett különösen érdekes annak tükrében, hogy a rugalmas munkaidőt az utóbbi években igen sok cégnél, ilyen például a Google vagy a Microsoft, bevezették, mivel kutatások szerint ebben az esetben hatékonyabban dolgoznak a munkavállalók. Csakhogy hiába dolgozhatnak rugalmas munkaidőben hatékonyabban a munkavállalók, ha a főnökeik mégis azokat ítélik meg jobban, akik benn vannak reggel 8-ra az irodában – legalábbis a friss amerikai kutatás erre utal.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.