2014. április. 18. 11:12 MTI Utolsó frissítés: 2014. április. 18. 11:10 Vállalkozás

Csúnya dolgokat találtak az ellenőrök egy győri kereskedésben

1700 kilogramm romlott élelmiszer találtak egy győri vegyeskereskedésben, ahol még nyugtát sem adtak.

Nem adtak nyugtát a NAV ellenőrének egy győri vegyeskereskedésben, ráadásul az árukészlet átvizsgálásakor 1700 kilogramm romlott élelmiszer találtak a Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai – közölte a két szerv legutóbbi, közös ellenőrzéséről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága.

A közlemény szerint az ellenőrzést a megyei adóigazgatóság egyik revizora kezdeményezte, aki egy vegyeskereskedésben többször nem kapott nyugtát és lejárt szavatosságú termékeket fedezett fel a polcokon. A NAV ezután értesítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát, majd egy próbavásárlással kezdődő vizsgálat következett.

A próbavásárláskor sem adtak bizonylatot a győri boltban. Ezután a helyi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal szakemberei átnézték az árukészletet, és kiderült, 141 tételnek lejárt a minőség megőrzési ideje. Volt olyan termék, amelynek fogyaszthatósága már több mint 7 éve lejárt. Az összesen 1700 kilogramm romlott élelmiszer azonosítása, értékének meghatározása még folyamatban van, a nyugtaadás elmulasztásáért egy millió forintig terjedő bírságot is kiszabhat az adóhatóság.

* * * Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján - mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.