2013. március. 06. 16:45 MTI Utolsó frissítés: 2013. március. 06. 16:44 Vállalkozás

Menzás virslivel kap piaci mankót a gyulai húsüzem

Termékfejlesztés indul a Mintamenza Program keretében a Gyulahús Kft.-nél, a húsipari társaság erről együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá szerdán a Complete-Food békés megyei tanácsadó céggel.

Az együttműködési szándéknyilatkozatot a Gyulahús Kft. nevében Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Daka Zsolt ügyvezető, a Complete-Food részéről pedig Prohászka Béla ügyvezető írta alá.

A Mintamenza Program Békés megyében indult. A Complete-Food Kft. tavaly november óta az ÁNTSZ Országos Tiszti Főorvosi Hivatala felkérése és felhatalmazása alapján, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és Magyar Nemzeti Hungaricumok és Értékek Szövetsége szakemberei ajánlásával országosan nyújt segítséget az egészséges gyermekétkeztetés megszervezéséhez és működtetéséhez.

November óta a programhoz 117 intézmény és nyolcszáz konyha csatlakozott.

Prohászka Béla szerint a Complete-Food Kft. a Gyulahússal kötött először szerződést közös termékfejlesztésről, a gyulai cég innovációs készsége garancia arra, hogy néhány hónapon belül elkészüljenek a gyermekétkeztetésre alkalmas, csökkentett só- és zsírtartalmú húsipari termékek. A tervek szerint a nagyüzemi gyártás szeptemberben kezdődik.

A virslik, felvágottak és kolbászok fejlesztése a Complete-Food által delegált népegészségügyi és gasztronómiai szakemberek segítségével a napokban el is kezdődik - jelezte Prohászka Béla. A Gyulahús számára a Mintamenza Program új lehetőségeket teremt a belföldi piacon, erősíti a minőségi gyulai termékek ismertségét a fogyasztók körében - mondta Daka Zsolt ügyvezető.