2012. szeptember. 12. 19:01 MTI Utolsó frissítés: 2012. szeptember. 12. 19:01 Vállalkozás

Bővít és embereket vesz fel a Haribo

Több mint 4,2 milliárd forintos beruházással a jelenleginek bővíti nemesvámosi gyárát a HARIBO Hungária Kft. - tájékoztatta a vállalat ügyvezetése szerdán az MTI-t.

A gumicukorgyártó vállalat a fejlesztéshez közel 800 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv technológiafejlesztésre kiírt pályázatán, a jelenlegi ötezer négyzetméteres gyártócsarnok további nyolcezer négyzetméterrel bővül - mondta Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. kereskedelmi és marketing ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a munkálatok júniusban kezdődtek, s a tervek szerint a jövő év tavaszán fejeződnek be. A technológia fejlesztése mellett új üzemcsarnokot és raktárépületet építenek, a beruházást követően legalább 25-tel növelik a dolgozók létszámát.

Axel Pietruschinski termelési ügyvezető igazgató elmondta: a nemesvámosi gyárban évente közel 13 ezer tonna gumicukrot gyártanak, a beruházással a gyár kapacitása egyharmadával, mintegy 17 ezer tonnára nő. Tájékoztatása szerint az Európában 15 vállalattal rendelkező konszern azért döntött a magyarországi bővítés mellett, mert rendkívül elkötelezett, motivált dolgozókkal nemzetközileg magas minőséget és jó gazdasági mutatókat érnek el. A termeléshez magyar beszállítóktól vásárolják a legtöbb alapanyagot, terméket, a gyárban több mint 30 féle terméket gyártanak különböző kiszerelésekben.

Marek Kisielewski pénzügyi ügyvezető igazgató közölte: a magyarországi vállalat tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 7 milliárd forintot, és az adózott eredménye több mint 750 millió forintot tett ki. A nemesvámosi gyár dolgozóinak létszáma a bővítés előtt 152 volt.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?