2011. április. 06. 08:21 ecoline.hu Utolsó frissítés: 2011. április. 06. 16:53 Vállalkozás

A válságban sem torpant meg a Mapei

Az 1991-ben megalakult Mapei Kft.

Az 1991-ben megalakult Mapei Kft. az első évben 63 millió Ft-os bevételt könyvelhetett el, amit 20 év alatt megszázszorozott, 2010-es árbevétele pedig meghaladta az 5,4 milliárd forintot, míg dolgozói létszáma 4 főről több mint 130 főre növekedett.

Amikor a válság által súlyosan érintett építőipari ágazat képviselői a recesszióval küzdenek, a Mapei két kiemelt termékvonala növekedést mutat. A melegburkolati termékek piacán a társaság tavaly 5 százalékos, az építéskémiai termékek körében 3,9 százalékos bővülést ért el.

Az olasz tulajdonú Mapei Csoport 2010. évi nettó árbevétele elérte a 1,9 milliárd eurót, míg a foglalkoztatottak száma összesen 7500 fő.

Új tag a csoportban: Mapei Korea
 
A korábbi években a Henkel forgalmazta Ceresit és Thomsit néven a Mapei ragasztóanyagait és építéskémiai termékeit az ázsiai térségben, azonban egy felvásárlási folyamat végeredményeként létrejött leányvállalat, a Mapei Korea megalakulása következtében ezek a termékek kiegészülnek a Mapei termékválasztékával. A szöuli központtal és a fővárostól 100 km-re, Chungcheongbuk-do-ban kialakított gyártóüzemmel együtt 58-ra nőtt a Mapei Csoport gyártóegységeinek száma.
 
Giorgio Squinzi az Európai Vegyipari Tanács élén

A Mapei Csoport vezérigazgatóját, Dr. Giorgio Squinzit választották meg a CEFIC (European Chemical Industry Council) – az Európai Vegyipari Tanács – elnökének. A Christian Jourquint követő Giorgio Squinzi a 29 000 tagot számláló szervezet legfőbb vezetője. A CEFIC tagjai európai vegyipari cégek, amelyek összesen a világ vegyipari termelésének egyharmadát adják.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?