Itthon hvg.hu/MTI 2024. december. 12. 17:20

Tizennégyen kerültek kórházba ételmérgezéssel Zalaegerszegen

Mindannyian gombalevest ebédeltek ugyanabban az étteremben.

Többen is ételmérgezéses tünetekkel jelentkeztek a zalaegerszegi kórházban szerdán, a megbetegedéseket valószínűleg egy étterem gombalevese okozta – írja a Zaol.hu.

A megyei lap értesülését megerősítve a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház közölte: szerdán az éjszakai órákig 14 páciens érkezett ételmérgezésre utaló tünetekkel a sürgősségi betegellátó osztályukra, négy további beteg pedig telefonon igényelt segítséget. Valamennyien ugyanabban az étteremben ebédeltek, ugyanabból a menüből.

A sürgősségi osztályra került páciensek az állapotuknak megfelelő kezelésben részesültek, majd megfigyelés után hazamehettek.

A kórház felvette a kapcsolatot a kormányhivatal szakigazgatási szervével, bejelentette az esetet, a fertőzés okának kiderítése érdekében pedig az illetékes laboratóriumba továbbították a vizsgálati mintákat.

A Zaol.hu beszámolója szerint a betegek hányással, hasmenéssel kerültek kórházba. Az étterem vezetője név nélkül azt közölte a lappal, hogy szerdán ő maga is bejelentette a történteket a kormányhivatalnak, a népegészségügyi osztály munkatársai pedig csütörtök délelőtt meg is kezdték a vizsgálatot.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.