Itthon HVG 2024. október. 18. 19:17

Az érdi szakrendelő igazgatója szerint „bántó és leegyszerűsítő” Gulyás Gergely kormányinfós reakciója az orvoshiányra

Gulyás Gergely szerint az érdi szakrendelőben azért nagy az orvoshiány, mert önkormányzati rendelőről van szó, de a főigazgató szerint ezzel a miniszter csak régi sebeket tép fel, miközben állami rendelőkben is hasonló nehézségekkel küzdenek.

Egy már gyógyultnak tűnő sebet tépett fel Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón – erről Bárány Zsolt, az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója írt a Facebookon. Gulyás éppen Bárány egy korábbi bejegyzésére reagált, miután a főigazgató a szakrendelő oldalán tett közzé álláshirdetést, kiemelve az intézményt érintő súlyos orvoshiányt.

Az érdi egy önkormányzati rendelő. Ezért jobb, ha az állam tartja fenn ezeket a szakrendelőket – mondta ezzel kapcsolatban Gulyás a kormányinfón. Bárány szerint azonban ez a kijelentés „rendkívül leegyszerűsítő és egyben bántó a teljes érdi kollektívára nézve”.

A főigazgató a bejegyzésében arról ír, hogy hasonló orvoshiánnyal küzd a szigetszentmiklósi szakrendelő is, csakhogy annak nem az önkormányzat, hanem az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a fenntartója. Ráadásul a szigetszentmiklósi intézmény a lejárt számlái miatt több mint 130 milliós plusztámogatást kapott az államtól, Érd viszont semennyit, mivel nincsenek lejárt számlái.

Bárány azt is megosztotta, hogy az általa közzétett álláshirdetés körüli felhajtás ellenére 72 óra alatt egyetlen jelentkező sem érkezett.

A főigazgató hétfőn tette közzé a szakrendelő Facebook-oldalán az álláshirdetést, amelyben arról ír, hogy szinte minden területen tudnak azonnali belépéssel felvenni szakorvost, ortopédusokból, neurológusokból, diabetológusokból, reumatológusokból, nőgyógyászokból, szemészekből és urológusokból pedig akkora a hiány, hogy az több mint kétségbeejtő.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.