Itthon hvg.hu 2024. október. 14. 16:45

Döntött a törvényszék, december közepéig börtönben marad az óbudai polgármester

A másodfokon eljáró bíróság helybenhagyta Kiss László letartóztatásának meghosszabbítását.

December 16-ig letartóztatásban marad a vesztegetéssel gyanúsított Kiss László óbudai polgármester – írja a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján a Magyar Nemzet. A lap szerint a másodfokú bíróság a napokban helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi végzését.

Kisst augusztus 14-én vették őrizetbe, két nappal később a bíróság elrendelte a letartóztatását, akkor még úgy volt, hogy harminc napra, szeptember 16-ig. A bíróság azonban ezt három hónappal meghosszabbította.

Az óbudai önkormányzatban márciusban kezdődtek a letartóztatások, akkor a rendőrök Czeglédy Gergő alpolgármestert is elvitték.

Kiss Lászlónak, a Demokratikus Koalíció politikusának letartóztatását a Központi Nyomozó Főügyészség kérésére rendelték el vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével, valamint más bűncselekmények miatt.

Kiss a júniusi önkormányzati választáson újrázott, így maradt polgármester. A kerület vezetője a börtönben tette le az esküjét:

Kiss László a börtönben tette le polgármesteri esküjét, zenés minibalhé mellett kezdte el munkáját az óbudai testület

Letartóztatásból idén még egy polgármester sem hívott össze alakulóülést, ebben Kiss László elsőzött. Óbudán összeült a testület, a polgármester levelet küldött, a Fidesz pedig kiakadt.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.