Itthon hvg.hu 2024. október. 12. 08:32

Kovács Gergely a rendőrséggel leállíttatta a Tündérhegyi Pszichiátria épületének engedély nélküli bontását

Az egykori szépségét még romos állapotban is megmutató szanatórium elővédelem alatt áll, mégis bontani kezdték. “Talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy mostantól be kell tartani a szabályokat” – közölte a polgármester.

“Kiküldtük a Kormányhivatalt a rendőrséggel, akik ma délután leállíttatták a Tündérhegyi Pszichiátria épületének bontási munkálatait, illetve kötelezték a tulajdonost az általa okozott életveszélyes állapot elhárítására” – közölte Facebook-oldalán Kovács Gergely XII. kerületi polgármester azt követően, hogy a beruházó elkezdte bontani a Szilassy úton álló elővédelem alatt álló épületet. 

“Az önkormányzat pedig a védett épület helyreállítására fogja ezután kötelezni a céget, mert a látszat ellenére, vannak még törvények az országban. És talán tanulnak annyit a történtekből az ingatlanbefektetők, hogy a XII. kerületben mostantól be kell tartani a szabályokat és az új vezetés nem a befektetők, hanem a kerület lakosainak az érdekeit fogja nézni” – írja posztjában Kovács.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Az egykori Preisich Szanatórium épülete jelenleg a Tündérhegy 2023 Kft. tulajdonában van, amely mögött a Hearts Vagyonkezelő Alapítvány és a HoldOn Investment Kft. áll. Előbbi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezetője, Szivek Norbert családjának érdekeltsége. A csoport ezenkívül további lakóparkos projektekben is érdekelt, így például a Szent János Kórház felett, illetve a II. kerületi Apáthy-szikla mellett.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.