Itthon hvg.hu 2024. szeptember. 25. 13:31

Még sok az iszap és az uszadékfa, de halad Budapest takarítása – képek

Hamarosan visszatérhetnek az autók a rakpartra.

Az árvíz elhagyta az országot, a fővárosban pedig már nagy erőkkel takarítanak. Karácsony Gergely egy Facebook-posztban arról ír, csütörtöktől visszatérhet az autós forgalom a rakpartra.

Még sok a tennivaló, de a budapestiek lassan visszaveszik a rakpartot. Van, aki nézelődik, biciklizik, vagy megörökíti az árvíz utáni állapotokat, de akadtak olyanok is, akik már kedden kihasználták, hogy lelassult a Duna, és kimentek horgászni. A hajók környékén rengeteg uszadékfa gyűlt össze, de a BKK szerdán itt is rendet tesz.

A pesti rakpartról eltávolítják az uszadékfákat és az iszapot, a villamosalagútban maradt vizet kiszivattyúzzák. A csatornázási művek munkatársai ötszázhúszezer homokzsákot gyűjtenek össze. A vízzel érintkező homokzsákok fertőzésforrást jelenthetnek, ezért körültekintően kell bánni velük, például élelmiszerekkel nem érintkezhetnek, de a megfelelő módon kiszárított homok építkezéseknél felhasználható, a főváros is ezt tervezi.

Az FKF összegyűjti az uszadékfákat
Martin Cabrera
Lelassul a Duna
Martin Cabrera
Martin Cabrera
Gyalog már járható a rakpart
Martin Cabrera
A BKK-nak is sok dolga lesz
Martin Cabrera
Hamarosan visszatérhet az autós forgalom
Martin Cabrera
A felhalmozódott uszadékfa nem mindennapi látvány
Martin Cabrera
Az uszadékfákat energiatermelésre használják majd
Martin Cabrera
Dolgoznak az útburkolat takarításán
Martin Cabrera
Szerdán kiszivattyúzzák a villamosalagútból a vizet
Martin Cabrera
Egyelőre csak két kerékkel lehet a rakpartra merészkedni
Martin Cabrera
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.