Itthon hvg.hu 2024. szeptember. 04. 11:32

Tölgyessy Péter szerint a Fidesz 14 év után most került olyan helyzetbe, hogy veszíthet

A politológus többek között Magyar Péter jelentőségét is elemezte.

Tölgyessy Péter politikai elemző, politológus, egykori parlamenti képviselő volt a Partizán vendége kedd este. A beszélgetés során szóba kerültek az önkormányzati és EP-választási eredmények, Magyar Péter jelentősége, és a Fidesz meggyengülése is.

Az interjú fontosabb részletei:

  • Az idei választáson Tölgyessy szerint fontos változás történt, mivel 14 év után a hazai belpolitika új színezetet és lendületet kapott, ez azt is jelenti, hogy a Fidesz most először került olyan helyzetbe 2010 óta, hogy veszíthet.  „14 éve sosem volt esély, hogy Orbán megbukjon, most van” – fogalmazott.
  • A Fidesz koránt sem olyan erős a mozgósításban, mint korábban volt, kevésbé hatékony, mint ahogy azt a baloldal gondolja.
  • A kormánypártra elsősorban nem politikai, hanem gazdasági veszély leselkedik. Tölgyessy szerint ötödik éve nincs növekedés Magyarországon, pedig ennek a rendszernek 4-5 százalékos növekedésre van szüksége. Mindez abból is látszik, hogy a legutóbbi választás előtt már osztogatni sem tudott a párt.
  • Tölgyessy meglátása szerint Orbán sosem fogja feladni, akkor is keresi a lehetőségeket, ha Nagy Márton gazdaságpolitikája nem indítja be a növekedést.
  •  „Magyar Péter hihetetlenül érzi, amit az ellenzéki szavazó hallani akar, olyan, mint egy szupervisszhang” – fogalmazott Magyarral kapcsolatban, aki azonban szerinte „hisztérikus, hihetetlen túlzásokat mond, ezeken az alapokon lehetetlen egy országot irányítani”.
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.